KOUČOVÁNÍ

Vážení a milí studenti,

rádi bychom Vás upozornili na nabídku služeb studentům FF UK v rámci Poradenského centra Hybernská. Nově v naší nabídce služeb najdete KOUČOVÁNÍ.

Co je to koučink? Možná jste se s tímto pojmem setkali mimo akademickou půdu, koučink je totiž skutečně populárním způsobem mezilidské interakce, jehož primárním cílem je rozvoj klienta v profesním, studijním, nebo osobním životě. Toho koučink dosahuje formou vedeného rozhovoru, při němž kouč pomáhá koučovanému zpřesnit vnímání současné situace, a společně se dobírají k efektivnímu řešení.

Čím se koučink liší od terapie? Pan docent Bahbouh vysvětluje rozdíl mezi těmito disciplínami takto: „Cílem terapie je dostat klienta zpět do komfortní zóny. Cílem koučinku je dostat jej mimo ni a podnítit změnu.“.

Je koučink pro mě? Stojíte před obtížným rozhodnutím v práci, čeká vás náročná zkouška ve škole, nebo se chcete posunout na další úroveň v tom, co vás baví, ale nevíte, kde začít? Pak pro Vás může být koučink tím nejvhodnějším způsobem, jak se posunout kupředu. Naši koučové s Vámi během úvodního setkání proberou Vaši zakázku a poradí, zda se hodí pro koučování, nebo Vás nasměrují ke vhodnější službě v našem poradenském centru.

Kontakt: Napište koordinátorce koučů Kristině Běrské na e-mail: kristina.berska@ff.cuni.cz. Propojí Vás s Vaším koučem, se kterým se domluvíte na úvodním setkání.